Stoer speelbos voor alle kinderen in Tienray

De kinderen in Tienray vinden de huidige speeltuin saai en klein. Hoogste tijd om in actie te komen voor meer fun en uitdaging! Daarom wordt het nabijgelegen bosje getransformeerd naar een stoer speelbos met een klimbos, huttenbos en kabouterbos. Gegarandeerd plezier voor iedereen die zich in Tienray thuis voelt, van jong tot oud! Zo luidt de wens van Ellen Verstraelen.

“Wat gaan we maken?
Als eerste een kabouterbos waarmee we bij de kinderen creativiteit, rollenspel, nieuwsgierigheid, interesse voor natuur en samenspel bevorderen.
Als tweede een huttenbos, waar kinderen samen hun hutten kunnen bouwen. We willen daarbij betrokkenheid en saamhorigheid in het dorp vergroten door een jaarlijkse dag waarop ouders en kinderen in de lente samen de hutten klaar maken voor het ‘nieuwe seizoen’.
En tot slot een klimbos wat een uitdagende, natuurlijke speelomgeving wordt. Aanwezige bomen worden zoveel mogelijk in het parcours geïntegreerd zodat het parcours zoveel mogelijk op gaat in zijn omgeving.

Bij het project proberen we zoveel mogelijk groepen uit onze samenleving te betrekken, waaronder ook de arbeidsmigraten en buitenlandse gezinnen die in ons dorp zijn komen wonen. Het speelbos moet een speelplek worden waar iedereen samen speelt en plezier heeft.”

Goed Samenleven steunt deze wens met €750,-