Samenkomen, samenleven en samen sporten in Norbertuswijk

‘Ik zie de Norbertuswijk Horst voor me, waarin we met een grote diversiteit aan culturen, netjes naast elkaar wonen en leven. Waar buren betrokken zijn bij de gemeenschap en vooral geïnteresseerd zijn in elkaar. Samenkomen, samen sporten en samen leven, elkaar helpen als dat nodig is met al het respect dat daar bij hoort. Voor nu en voor onze toekomst.’

Dat is de wens van Piet Berden. En om die wens te vervullen wil hij graag een mooie stap zetten. Op 22 en 23 juni viert de wijk dat ze 60 jaar bestaat. Een prachtig programma vol ontmoeting. Sport en spel in de middag: de opening van speelplaats ’t Öostenriekske, het beweegpark en de jeu-de-boulesbaan (inclusief nieuwe naam!) en een zeskamp voor jong en oud. En feest in de avond: met dans en muziek. Een feest dat Piet niet weerhoudt om de dag erna te gaan frühshoppen en de oude Norbertuskermis in eren te herstellen.

De week erna is er nog een programma. Op 29 juni is er onthulling van een heel speciaal kunstwerk: het is gemaakt met behulp van woorden van wijkbewoners, in allerlei talen, ter ere van de gebroeders van Doorne en Daf. De volgende dag komt de defilé-karavaan van het DAF-weekend America-Griendtsveen langs en maakt een pitstop op, natuurlijk, de Gebroeders van Doornelaan. Daar zijn een aantal oldtimers te bewonderen.

Een prachtig programma vol ontmoeting. Een hele mooie stap naar de vervulling van Piets wens!

 

Goed Samenleven steunt dit idee met €500,-