Ontmoetingsbarbecue op De Groes in Gennep

De lucht op zondag 25 augustus is helblauw, de temperatuur bloedjeheet. Op de Groes komt een bonte verzameling mensen samen. Jong en oud en van allerlei culturen. Ruim 300 mensen zijn er tussen 13.30 en 16.30 uur geteld. 
 
Initiatiefneemster Malica El Ghazi: “Het doel van deze barbecue is dat iedereen elkaar op een ontspannen manier ontmoet. Mensen van allerlei culturen en leeftijden eten hier samen een kipspies.” 
Voor de kinderen was er een sproeier en een springkussen, ouderen konden aan tafels genieten van gratis hamburgers en kipspiesjes en salades die door een groep vrouwen gemaakt waren. Frisdrank was ook gratis. Hulde ook aan de mannen die uren lang achter de barbecues iedereen van heerlijk vlees voorzagen. 
Subsidie voor dit evenement kwam van ‘Samen Goed Leven’, een initiatief van 7 Noord-Limburgse gemeenten. Malica kreeg het idee voor een barbecue in het voorjaar. Op haar initiatief was op 8 maart in Gennep voor het eerst op grootse wijze Internationale Vrouwendag gevierd in de kelder van de bieb. Dat was zo succesvol en leuk dat het snel daarna weer begon te kriebelen….er kan best nog een evenement bij in Gennep. En dat werd dus de ontmoetingsbarbecue. En nu moeten we maar hopen dat deze initiatieven traditie gaan worden!

Goed Samenleven steunt haar wens met een bijdrage van  € 4000,-.