De film ‘Thuisland’ te zien in gemeente Beesel

De film ‘Thuisland’ over Syrische vluchtelingen over anderhalve week te zien in gemeente Beesel

Op 5 juni om 19:00 uur in Luxor Reuver, gratis entree

Thuisland is een prachtig film- en fotoproject rond de Syrische familie Ishheibar. Vader, moeder en hun 6 kinderen begonnen in november 2017 een nieuw leven in Panningen, na vier jaar in een vluchtelingenkamp in Turkije gewoond te hebben. De camera volgt van dichtbij hoe de familie voorzichtig probeert zich hier aan te passen, met moeilijke én mooie momenten. Deze film en expositie toeren langs alle elf dorpen van Peel en Maas. Centraal staan de vragen: Hoe vergaat het vluchtelingen in de eerste maanden van hun nieuwe leven in Peel en Maas? Hoe kijken wij tegen hun aan en wat kunnen we doen om hen op weg te helpen?

Op 22 mei is de begeleidende foto-expositie geplaatst in de Passage in Reuver. Dit is een serie portretten, gemaakt door Maartje van Berkel, van mensen rondom de familie, die hen op weg helpen in hun nieuwe leven. U ziet onder andere de buurman, de onderwijzeres en een vrijwilliger. Elk portret wordt begeleid door treffende quotes van de geportretteerde.

Wanneer
Woensdag 5 juni 2019, Luxor Reuver, Rijksweg 18.
Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur.
Entree is gratis; reserveren kan via www.luxorreuver.nl. Entreekaartjes zijn af te halen vanaf 29 mei. Wees er snel bij, want vol = vol.
Meer informatie: Sill Craenmehr, opbouwwerker Synthese: 0646232514

Nieuwgierig?
Bekijk hier alvast de 2 minuten durende trailer

Goed Samenleven steunt deze wens met €1200,-